Letiště Ruzyně - dostupnost a obslužnost - Navrátil, Jakub; Mervart, Michal, 1977-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato práce se zaměřuje na dva problémy, které v poslední době nejvíce trápí pražské letiště. Cílem práce je shromáždit pokud možno co nejvíce relevantních informací o daných problémech a zjistit jaké řešení by bylo nejlepší. Prvním z problémů je plánovaná stavba paralelní přistávací dráhy, se kterou nesouhlasí velké množství občanů bydlících v okolí, druhým tématem pak je spojení letiště s centrem Prahy. V teoretické části jsou tyto problémy popsány a jsou zde také přiblížena možná řešení. V práci jsou využity zdroje z obou stran diskuze, například v případě dráhy jsou brány v úvahu jak připomínky různých občanských sdružení zaměřených proti výstavbě, tak i studie od Odboru dopravy a informace poskytované přímo Letištěm Praha. V praktické části jsou pak zveřejněny výsledky dotazníkového šetření provedeného za tímto účelem.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses