Analýza vlivu ratingového hodnocení - Svatková, Eliška (2012)
Práce se zabývá nejen vysvětlením teoretických pojmů, ale i otázkami, které se s ratingovými agenturami neodmyslitelně pojí. Prvních pět kapitol je věnováno teoretickým pojmům a historii ratingových agentur. Šestá kapitola objasňuje některé faktory, které měly vliv na zvýšení ratingové známky ČR. V závěru práce lze nalézt regresní analýzu zkoumající vliv ratingového hodnocení na výši rizikové prémie dluhopisu ČR. Poslední kapitola je věnována dotazníkovému šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak jsou v současné době ratingové agentury vnímány veřejností a bankéři, kteří pracují v bankách na území ČR.