Analýza vlivu ratingového hodnocení - Svatková, Eliška; Havlíček, David, 1985-; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá nejen vysvětlením teoretických pojmů, ale i otázkami, které se s ratingovými agenturami neodmyslitelně pojí. Prvních pět kapitol je věnováno teoretickým pojmům a historii ratingových agentur. Šestá kapitola objasňuje některé faktory, které měly vliv na zvýšení ratingové známky ČR. V závěru práce lze nalézt regresní analýzu zkoumající vliv ratingového hodnocení na výši rizikové prémie dluhopisu ČR. Poslední kapitola je věnována dotazníkovému šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak jsou v současné době ratingové agentury vnímány veřejností a bankéři, kteří pracují v bankách na území ČR.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses