Hedgeové fondy, regulácia a finančná kríza - Kočan, Michal; Havlíček, David, 1985-; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cieľom tejto bakalárskej práce je popísať hedgeové fondy, reguláciu a zmeny v nej a hlavne situáciu okolo finančnej krízy. Úvod práce sa zaoberá všeobecnou charakteristikou tohto druhu fondov, ich historickým vývojom, úspechmi, neúspechmi. Ďalej pre porovnanie práca opisuje rozdiely oproti bežnejším investičným fondom a opisuje niektoré stratégie používané v týchto fondoch. Porovnávam ich výkonnosť s celosvetovým akciovým indexom. Dôležitou časťou bakalárskej práce je regulácia fondu a prebiehajúce zmeny v tejto regulácii aj následkom finančnej krízy. V závere práce je subjektívne vyhodnotenie dopadu regulácií a finančnej krízy na toto odvetvie hedgeových fondov. V praktickej časti analyzujem vzťah hedgeových fondov a verejnosti v Českej a Slovenskej republike, kde výsledky dokazujú malú informovanosť a vedomosti v rámci hedgeových fondov.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses