Zakladateľský plán japonskej reštaurácie - Koža, Michal (2012)
Cieľom tejto práce je vytvoriť podnikateľský plán na založenie japonskej reštaurácie v centre Prahy. Teoretická časť sa zaoberá popisom podnikateľskej aktivity ako takej a približuje štruktúru podnikateľského plánu. Praktická časť, ktorá po nej nasleduje, je zameraná na analýzu makro a mikrookolia podniku, konkurencie, marketingovej stratégie a popis podniku. Značná časť práce je taktiež venovaná mapovaniu trendov v spoločnosti týkajúcich sa gastronómie. Záverečná časť popisuje finančnú analýzu podniku na prvé tri roky od jeho založenia a analyzuje účtovné výkazy.