Prezentace účetní závěrky v IFRS a českých účetních předpisech - Kašparová, Petra; Peprníčková, Mariana; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Účetní závěrka představuje zakončení všech účetních prací v podniku za dané období. Bakalářská práce se zabývá problematikou prezentace účetní závěrky z pohledu českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Nejdříve si všímá vymezení účetní závěrky obecně. Dále popisuje regulaci a součásti účetních závěrek obou účetních systémů. Mimo jiné se práce věnuje i změnám v účetních odhadech, opravě účetních chyb, změnám účetních metod a úpravám o události po rozvahovém dni. Zmíněna je i mezitímní účetní závěrka. V závěru práce porovnává jednotlivé výkazy účetních závěrek a s ní související výše uvedené oblasti. Porovnání je poté aplikováno na konkrétní účetní závěrky společnosti České dráhy, a.s.
Vedoucí práce: Mariana Valášková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses