Ekonomika sportovního klubu FC Viktoria Plzeň - Gregor, Martin; Kotáb, Jiří; Ščiklin, Alexandr, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomickou situaci fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň. Tento klub se v poslední době dostal mezi špičku českých fotbalových klubů a také se dostal do povědomí evropských fotbalových diváků svou účastí v Lize mistrů. Práce se skládá z části úvodní, teoretické, metodologické a praktické. V úvodu popisuji cíle této práce a motivaci k jejímu vypracování. V teoretické je popsáno obecné fungování sportovních klubů. Metodologická část obsahuje podklad pro finanční a ekonomickou analýzu. Ty jsou poté použity v praktické části, kde analyzuji klub po finanční i ekonomické stránce. Tato část se také zabývá popisem klubu, jeho vlastnickou a organizační strukturou. Dále zhodnotím, zda FC Viktoria Plzeň splňuje požadavky asociace UEFA Financial Fair Play a na konci práce se budu věnovat tématu, jak klub využívá sociální sítě.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses