Analýza způsobů zabezpečení osob ve stáří - Kesely, Ladislav (2012)
Práce se zaměřuje na český důchodový systém, jeho problémy a budoucí vývoj. Jednotlivé produkty důchodového systému, stejně jako i ostatní produkty, které lze využít k zabezpečení osob na stáří, analyzuje z pohledu klasického investora, zajímajícího se především o výnosnost, riziko a likviditu produktů a všech aspektů s tím souvisejících, především pak právního rámce a podmínek, za jakých lze dané produkty sjednat v současné době na českém trhu, v porovnání nabídek různých finančních institucí. Závěr práce pak obsahuje jednoduché doporučení, které produkty jsou vhodné pro kterého investora v jaké situaci a je tak vhodné je využít v reálném rozhodování, jak se zabezpečit na stáří.