Právní a ekonomické aspekty správy a řízení společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti - Janata, Michal; Kříž, Radim, 1965-; Grošpic, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
V teoretické části se práce bude zabývat některými právními a ekonomickými aspekty řízení dvou vybraných kapitálových společností: společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti. Zmapuje základní pojmy týkající se správy těchto společností, problematiku vlastnických vztahů, systémů řízení, strukturu kompetencí orgánů společností a vztahy mezi zainteresovanými stranami. Nahlédne do odchylek a shodných rysů mezi modely corporate governance v České republice a ve světě. V praktické části se zaměřím na konkrétní případ -- podnik Saint-Gobain Isover CZ s.r.o., který prošel v roce 2011 sloučením s oborově příbuznými podniky a zároveň změnou právní formy z s.r.o. na a.s. (Saint-Gobain Construction Products CZ, a.s.). Vnitropodnikový pohled na rozdíly mezi těmito dvěma typy společnosti budu konzultovat s CFO podniku, který sloučení a přechod řídil.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses