Vliv krizí na vývoj ratingu vybraných států a bank - Ulmanová, Tereza; Zetek, Pavel; Prokop, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá obecnou charakteristikou ratingu. Detailněji se zaměřuje na vývoj ratingu vybraných států a bank. Cílem práce je analyzovat tento vývoj, rozebrat jeho příčiny a důsledky a poukázat na provázanost ratingů států, mateřských a dceřiných bank. Práce dále popisuje požadavky kladené na ratingové agentury a snahy vlád o regulaci jejich činnosti. Z práce vyplývá, že po nalomení důvěryhodnosti po vypuknutí globální finanční a ekonomické krize jsou agentury opatrnější a nebojí se srazit rating ani zemím v problémech. Během posledních čtyř let došlo k úpravě ratingů směrem dolů u mnoha států zejména Evropské unie.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses