Cloud Computing Prehľad dostupných riešení - Feňko, Marek; Margaris, Nikos; Burkoň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Bakalárska práca je venovaná celému konceptu cloud computingu, jeho kľúčovým vlastnostiam a charakteristikám. Ide o pomerne nový trend v informačných technológiách. Firma nevlastní žiadne servery a úložné priestory, ale všetko sa nachádza v "cloude" -- množine počítačov a serverov, ktoré vlastnia poskytovatelia týchto služieb. Cieľom práce je popísať koncepciu cloud computingu a na základe kriteriálnej matice zhodnotiť, či môžu cloud computing aplikácie konkurovať klasickým on-premise podnikových aplikáciám. Práca začína definíciou a popisom jednotlivých modelov a pokračujeme stručnou históriou. Podstatná časť práce sa venuje najväčším poskytovateľom cloud computingu. Záver obsahuje hodnotenie konkurenčnej schopnosti podnikových aplikácií cloudu vzhľadom na ostatné podnikové aplikácie.
Vedoucí práce: Nikos Margaris
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses