Srovnání mobilních operačních systémů - Nešpor, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této bakalářské práce je analýza současných mobilních operačních systémů. V teoretické části se zaměřuji na nejrozšířenější operační systémy, které jsou určeny pro mobilní zařízení. V úvodu objasním pojmy, jako jsou chytrý mobilní telefon, neboli smartphone, mobilní operační systém a část textu je věnována historii a vývoji chytrých mobilních telefonů. Dále se zabývám významnými hráči na trhu s operačními systémy. Cílem je detailně popsat jejich charakteristické vlastnosti a vývoj, shrnout klady a zápory a následně v závěru teoretické části tyto systémy porovnat podle předem určených kritérií.V úvodu analytické části uvádím zastoupení mobilních platforem na světovém trhu, které dokládám analýzami dostupných z internetových zdrojů. Praktickou část tvoří z větší části vlastní provedený dotazníkový průzkum, zaměřený na podíl mobilních platforem na současném trhu v ČR. Získané výsledky porovnávám se světovou situací na trhu s mobilními operačními systémy, která vychází z úvodu analytické části. Cílem je porovnat dosažené výsledky a znázornit odchylky od celosvětového měřítka.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses