Ochrana a padělání platebních prostředků - Valterová, Šárka; Křížek, Tomáš; Gruber, Petr, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany a padělání platebních prostředků. Hlavní část práce je věnována ochranným prvkům bankovek a platebních karet. Pro členění bankovek bylo zvoleno kritérium použitého materiálu při výrobě bankovky, tj. členění na papírové, polymerové a hybridní bankovky. Zástupci jednotlivých typů bankovek jsou česká koruna, australský dolar a svazijský lilangeni. Dále se práce věnuje padělání jednotlivých platebních prostředků a jejich komparaci.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses