Trh podporných služieb v elektroenergetike v ČR - Zváč, Marek; Paholok, Igor; Baran, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá trhom podporných služieb v oblasti elektroenergetiky Českej republiky. V prvej teoretickej časti práce sú vymedzené základné pojmy súvisiace s elektroenergetikou a vysvetľujúce postupnú liberalizáciu trhu s dopadom na obchod s elektrinou v rámci ČR. Dôraz sa kladie na podporné služby ako prostriedok prevádzkovateľa prenosovej sústavy na vyrovnanie bilancie výroby a spotreby. Práca sa predovšetkým venuje popisu podporných služieb, rozdeleniu, zaisteniu, regulácii až po zúčtovanie odchýlok. Praktická časť práce je venovaná analýze trhu podporných služieb prostredníctvom rozboru zdrojov základne, vývoja systémovej odchýlky a cien podporných služieb vo výberových konaniach a na dennom trhu.
Vedoucí práce: Igor Paholok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses