Daňový systém v Bosně a Hercegovině - Marković, Igor; Klazar, Stanislav, 1974-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Daňový systém jakékoliv země je ústředním pilířem hospodářské aktivity. Při správném nastavení daňové politiky je možné i méně výkonné ekonomiky nastartovat k prosperitě, naopak problematický daňový systém může uškodit i hospodářské velmoci. Bakalářská práce se zabývá analýzou daňového systému v Bosně a Hercegovině, který je ve své podstatě velmi komplikovaný a nepřehledný. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole obecně charakterizuji daňový systém země, včetně daňových systému v entitách, které mají každá svůj v podstatě nezávislý daňový systém. Ve druhé kapitole se soustředím na charakteristiku přímých a nepřímých daní v Bosně a Hercegovině. Ve třetí kapitole uvádím možná vylepšení bosenského daňového systému a zároveň uvádím komparaci zajímavých odlišností s Českou republikou.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses