Rozbor možností investování na trhu zlata - Urbanová, Klára; Musílek, Petr, 1965-; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce s názvem "Rozbor možností investování na trhu zlata" se zaměřuje na výklad možností investora, který se rozhodne vstoupit na komoditní trh se zlatem. Práce je rozdělena do tří kapitol. První část práce má za úkol uvést čtenáře do problematiky, přiblížit mu zlato jako kov, poptávku a nabídku po něm a jeho zastoupení v investičním portfoliu. Druhá kapitola je dále rozdělena na přímé a nepřímé formy investování. Zabývá se jednotlivými formami investic, jejich podstatě, výhodám a nevýhodám. V poslední kapitole jsou rozebrány jednotlivé faktory působící na cenu zlata a aktuální vysoká cena zlata.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses