Porovnání českých účetních předpisů a US GAAP v oblasti oběžných aktiv - Přibyl, Josef (2012)
Bakalářská práce popisuje a vysvětluje základní rozdíly v účtování oběžného majetku podle českých předpisů a US GAAP. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se věnuje procesu vydávání českých pravidel a US GAAP. Druhá část popisuje účtování o oběžném majetku dle českých účetních pravidel a třetí dle US GAAP. A čtvrtá kapitola modeluje aplikaci pravidel US GAAP na oběžný majetek konkrétní firmy.