Porovnání IFRS a českých účetních předpisů v oblasti dlouhodobého hmotného majetku - Kratochvílová, Monika (2012)
Práce se zabývá oblastí dlouhodobého hmotného majetku z hlediska Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a z hlediska českých účetních předpisů. Nejdříve práce popisuje přístup obou úprav k problematice dlouhodobého hmotného majetku a následně obě úpravy porovnává a poukazuje na nejvýznamnější rozdílnosti mezi nimi.