Kreativní účetnictví - Horák, Matěj; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Kreativní účetnictví ve smyslu nepravdivých či polopravdivých informací uvedených v účetních výkazech společností. Pojem kreativní účetnictví (enronitida) v historických souvislostech -- Enron, velká pětka auditorských firem, SOX. Deskripce obecného profilu pachatele a jeho hlavních motivů ke spáchání účetního podvodu. Možné demotivace pachatele a rozdíl ve výši trestů v České republice a USA za trestný čin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Uvedení nejaktuálnějších kauz týkajících se kreativního účetnictví ve světě i v České republice -- Olympus, Lehman Brothers, Barclays, Groupon, České Aerolinie. Detailní podoba, vývoj a důsledky daného účetního podvodu. Nálezy kontrol finančních úřadů České republiky a nejčastější prohřešky českých firem.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses