Kontrola a odhalování neoprávněného nakldání s aktivy kasin - Ledinská, Kateřina (2012)
Tato práce se zabývá kontrolou a odhalováním neoprávněného nakládání s aktivy kasin. V souladu s hlavním cílem je práce rozdělena do čtyř částí. První část definuje regulující a regulované subjekty, neboli kasina a orgány státního dozoru. Následující část vymezuje aktiva a vybrané formy neoprávněného nakládání s nimi v kasinech, doplněné o případy, kdy jsou vedle zaměstnanců kasin pachateli sami provozovatelé. Třetí část vychází ze dvou předchozích částí a věnuje se popisu kontrol kasin v praxi. Kontroly jsou zde nejprve členěny na kontroly prováděné řídícími pracovníky kasin a kontroly vykonávané orgány státního dozoru, a následně vzájemně porovnány. Pro srovnání obou kontrolních systémů je zde doplněn fiktivní příklad návaznosti prvotní evidence kasin na protokol o kontrole. Poslední část stanovuje právní rámec všech předcházejících částí.