Možnosti využití českých klášterů v současné společnosti - Řádková, Kristýna (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na klášterní budovy v současné české společnosti - jejím cílem je poukázat na způsoby využití těchto historických budov. Teoretická část se obecně zabývá církví, náboženskými společnostmi a řeholními institucemi. Následuje část historická, kde je popsán vývoj klášterů a řeholnictví na našem území. Praktická část se skládá ze souhrnu nejčastějších využití klášterních budov a dále je zde podrobněji rozebráno využití dvou pražských klášterů - Strahova a Břevnova.