Možnosti využití českých klášterů v současné společnosti - Řádková, Kristýna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na klášterní budovy v současné české společnosti - jejím cílem je poukázat na způsoby využití těchto historických budov. Teoretická část se obecně zabývá církví, náboženskými společnostmi a řeholními institucemi. Následuje část historická, kde je popsán vývoj klášterů a řeholnictví na našem území. Praktická část se skládá ze souhrnu nejčastějších využití klášterních budov a dále je zde podrobněji rozebráno využití dvou pražských klášterů - Strahova a Břevnova.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses