Hypoteční úvěrování v ČR - Ernstová, Pavla; Radová, Jarmila; Pavelka, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce je primárně zaměřena na hypoteční úvěrování v České republice. V první části je definován pojem hypoteční úvěr, jeho rozdělení na účelové a neúčelové typy. Dále se zabývám procesem výběru a poskytnutí úvěru spolu s jeho čerpáním a splácením. Následuje rozbor státní podpory a to jak v přímé formě prostřednictvím příspěvku k úrokům, tak v nepřímé podobě daňového odpočtu úroků zaplacených z hypotečního úvěru. Druhá část popisuje trh hypotečních úvěrů. Zde je rozepsána kombinace hypotečního úvěru s životním pojištěním, která z trhu pomalu mizí. Závěr práce analyzuje a porovnává hypoteční úvěry jednotlivých bank pomocí poplatků, tržního podílu a v poslední fázi, dle klientem zaplacené čisté platby.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses