Mandatorní výdaje v ČR a politika zaměstnanosti - Kenixtul, Nelli (2012)
Táto práce projednává o mandatorních výdajích v České Republice. První část práce obsahuje vymezení a charakteristiku mandatorních výdajů, zkoumá jejich vývojové trendy. Druhá část práce je zaměřena na jednu ze složek mandatorních výdajů a to statní politika zaměstnanosti, přičemž hlavní důraz je kladen na její pasivní složku - podpory v nezaměstnanosti. Třetí část pojednává možné opatřeni vedoucí ke sníženi podpor v nezaměstnaností.