Technické rezervy pojišťoven a jejich tvorba - Matějková, Radka (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem technických rezerv v pojišťovnictví. Cílem práce je podat ucelený přehled o technických rezervách podle platné právní úpravy České republiky. Nejdříve jsou popsány jednotlivé druhy technických rezerv a finanční instrumenty, do kterých mohou pojišťovny prostředky technických rezerv investovat. Další část obsahuje analýzu vývoje technických rezerv a jejich závislosti na předepsaném pojistném. Poslední část je věnována technickým rezervám a jejich finančnímu umístění v České pojišťovně, kde je spočítána i výnosnost investic pojišťovny v roce 2011.