Technické rezervy pojišťoven a jejich tvorba - Matějková, Radka; Radová, Jarmila; Burešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem technických rezerv v pojišťovnictví. Cílem práce je podat ucelený přehled o technických rezervách podle platné právní úpravy České republiky. Nejdříve jsou popsány jednotlivé druhy technických rezerv a finanční instrumenty, do kterých mohou pojišťovny prostředky technických rezerv investovat. Další část obsahuje analýzu vývoje technických rezerv a jejich závislosti na předepsaném pojistném. Poslední část je věnována technickým rezervám a jejich finančnímu umístění v České pojišťovně, kde je spočítána i výnosnost investic pojišťovny v roce 2011.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses