Koncentrace a konsolidace v americkém filmovém průmyslu - Macko, Ondřej; Hanzlík, Jan, 1979-; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou koncentrace a konsolidace ve filmovém průmyslu. Shrnuje poznatky především z ekonomie, mediálního průmyslu a historie filmových studií. V teoretické části jsou popsány základní pojmy jako akvizice, fúze, kartelové dohody, vertikální a horizontální integrace. Vysvětluje historické souvislosti, srovnává různé přístupy a odlišnosti v terminologii a uvádí do problematiky. Část praktická seznamuje s průběhem a výsledky výzkumného šetření, které je zaměřené na odlišné preference českých a amerických diváků.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses