Stavební spoření jako spořicí instrument - Strašková, Michaela (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku stavebního spoření jako spořicího produktu. Je zde shrnuta charakteristika produktu z hlediska spořicího i úvěrového produktu. Bližšímu zkoumání je podrobena výnosnost tohoto produktu pro přátelského klienta. Zkoumán je nejen výběr vhodné stavební spořitelny, ale i optimalizace výnosu ze stavebního spoření, které lze dosáhnout správným nastavením parametrů při uzavírání smlouvy o stavebním spoření a vhodným ukládáním finančních prostředků. Cílem této práce je vytvoření kvalitního nástroje pro výpočet výnosnosti stavebního spoření pro všechny stavební spořitelny, porovnání výnosnosti stavebního spoření jednotlivých stavebních spořitelen na základě využití tohoto nástroje a zjištění vlivu parametrů stavebního spoření na jeho výnosnost.