Současné proměny územního plánu Hradce Králové - Skipalová, Lucie (2012)
Bakalářská práce se věnuje současnému procesu tvorby územního plánu Hradce Králové. Práce vychází z územně plánovacích dokumentů, dostupných zdrojů a literatury. Teoretická část popisuje vývoj urbanismu města a současný stav územního plánování v Hradci Králové; zkoumá využití moderních trendů územního plánování v Zadání územního plánu Hradce Králové. Praktická část se zaměřuje na vybraná problematická témata řešeného území a nastiňuje možný vývoj města.