Analýza pojištění motorových vozidel - Tvrdá, Pavla (2012)
Tato bakalářská práce se soustředí na analýzu pojištění motorových vozidel na českém trhu. Porovnává nabídky 13 pojišťoven poskytující povinné ručení, havarijní pojištění nebo kombinovaný produkt. Toto téma je aktuální, neboť pojišťovny se snaží držet krok s konkurencí různými variantami pojištění, šitými přímo na zákazníky. Přínosem této práce je lepší orientace na českém trhu pojištění motorových vozidel, informace o vhodnosti kombinovaného produktu. Přesto, že pojištění odpovědnosti z provozu motorových vozidel je ze zákona povinné, 200 -- 300 tisíc motorových vozidel je provozováno bez platného pojištění. Téma je velice podstatné pro každého, kdo provozuje motorové vozidlo a chce dosáhnout nejlepšího řešení komplexního pojištění vozidla.