ANALÝZA DOPADŮ REFORMY NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ Z ROKU 2009 V OBLASTI NEMOCENSKÉHO - Šimečková, Tereza (2012)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda se díky zákonu č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění daří dosáhnout očekávaných efektů v oblasti nemocenského. Nový nemocenský zákon má přinést zjednodušení systému, má zabránit častému zneužívání, motivovat lidi k práci a zajistit snížení výdajů na dávky nemocenského pojištění. Teoretická část práce se věnuje obecně systému nemocenského pojištění a změnám, ke kterým díky reformě došlo. Praktická část zkoumá, zda se podařilo dosáhnout výše jmenovaných efektů. Východiskem mé práce je analýza dokumentů a dat získaných ze strukturovaného rozhovoru. V každé ze jmenovaných oblastí provedu komparaci stavu před a po reformě a současný stav zhodnotím. Závěrem mé práce bude zjištění, zda se očekávaných efektů daří dosáhnout.