Výdaje individuálního podnikatele - minulost, současnost, budoucnost - Mikolášek, David (2012)
Bakalářská práce na téma výdaje individuálního podnikatele se zabývá historickým vývojem výdajů, současným stavem, plány do budoucna a porovnání s jinými zeměmi. Cílem je zjistit, v jaké době panovaly nejvýhodnější podmínky pro individuální podnikatele ohledně jejich výdajů. Práce zkoumá jednotlivé zákony, jaké výdaje se uplatňovaly, jaké výdaje šly zahrnout do základu daně, jaká byla výše paušálních výdajů. V praktické části je srovnání skutečných a paušálních výdajů a jejich změn plánovaných na příští rok. Závěr bakalářské práce je, že nejvýhodnější podmínky pro podnikatele panovaly v posledních letech.