Trendy v zadlužování českých domácností - Kubátová, Klára (2012)
Bakalářská práce se zabývá zadlužováním domácností v České republice. Nejprve jsou vysvětlena specifika spotřebitelských a hypotečních úvěrů, které jsou domácnostmi využívány nejhojněji. Hlavním předmětem práce jsou následující dvě kapitoly, ve kterých je analyzován vývoj a struktura zadlužování českých domácností v posledních letech, stejně jako jsou zhodnoceny vybrané faktory, které na vývoj zadlužování domácností působí. V poslední části se práce věnuje otázce předluženosti a problematice osobních bankrotů, jejichž využívání se v poslední době rozmohlo.