Exchange-Traded Funds z pohľadu investora - Víťazka, Peter (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá popisom moderného produktu exchange traded funds alebo burzovo obchodovateľných fondov. Práca približuje vlastnosti, vývoj a fungovanie nového investičného nástroja. Je v nej sprehľadnená orientácia v téme a rozoberá výhody a riziká v komparácii so zvoleným produktom pre investora. Účelom poslednej analytickej časti je načrtnúť vytvorenie korunového ETF naviazaného na index PX. Práca prináša podklady pre možnosti zavedenia tohto plánu.