Mezinárodní festival Divadelní svět Brno - Burianová, Jana; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na mezinárodní festival Divadelní svět Brno. Jedná se o velmi mladý festival, který má do budoucna velké ambice, ale zatím stále hledá tu správnou cestu pro jejich realizaci. Smyslem celé práce je představit tuto nově vznikající kulturní událost z pohledu pořadatelů a hlouběji tak pochopit, co obecně obnáší organizování festivalu, který zatím nemá na kulturní mapě své pevně vybudované místo a snaží se profilovat v kontextu významných kulturních událostí s dlouhou tradicí, jež jsou v České republice v současnosti pořádány. Úvodní část práce je věnována nezbytnému teoretickému minimu a krátkému shrnutí vybraných divadelních festivalů, jež by mohly festivalu Divadelní svět Brno konkurovat. Následující kapitoly jsou zaměřeny na festival samotný. Ve zkratce jsou nastíněny myšlenky, jež vedly k jeho vzniku a kulturní akce, které festivalu Divadelní svět Brno předcházely. Dále je představena dramaturgická rada a instituce, jež se na pořádání festivalu podílejí. Velký důraz je kladen na marketing, který je nezbytnou součástí při pořádání jakékoliv kulturní akce. Pomocí marketingových nástrojů je rozebrána dramaturgická koncepce festivalu, dějiště, termín konání, cenová politika festivalu i propagační kampaň. Tato část práce se taktéž zabývá názorem publika, který byl zjišťován mezi diváky dotazníkovým průzkumem. Cílem bylo nejen ověřit správnost směřování propagační kampaně a efektivnost používaných propagačních nástrojů, ale i celkovou spokojenost publika s dramaturgií festivalu a cenovou politikou. Závěrečná část práce je věnována rozpočtu festivalu.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses