Srovnání objektových a objektově-relačních databází - Ptáček, Tomáš; Palovská, Helena, 1959-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce porovnává objektový přístup k databázím s objektově relačním pojetím správy dat v databázových systémech. Postupně jsou probrány objektové a relační principy a účelnost jejich aplikace pro databázové systémy. Porovnání výkonu objektového a objektově-relačního přístupu je na základě komplexních datových struktur provedeno pro databáze PostgreSQL a db4o. Jsou zkoumány důvody pro upřednostnění jednoho z přístupů na případové studii firmy Bosch.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses