Zálohování serverů - Horák, Jan (2012)
Bakalářská práce se zabývá nástroji pro zálohování serverů. Těmito nástroji jsou softwary Bacula, Amanda, BackupPC a Windows Server Backup. V úvodu představuje seznámení s pojmy ohledně zálohování a nastíní možné strategie zálohování. Hlavní část práce nabízí scénáře, pro které jsou jednotlivé nástroje vhodné. Všechny nástroje popisuje podrobněji jak z hlediska funkcí, tak z hlediska práce s nimi při vytváření záloh a obnově souborů a složek. V závěru jednotlivé nástroje porovnává z hlediska daných kritérií tak, aby určila nejlepší z vybraných programů pro zálohování serverů.