Cílování inflace po finanční krizi - Zůna, Zdeněk; Koderová, Jitka; Vránková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem předkládané práce je vztah mezi měnovou politikou prováděnou v režimu cílování inflace, cenami aktiv na finančních trzích a finanční stabilitou v širším smyslu s cílem identifikovat klíčové problémy současného přístupu a vyvodit z nich určité závěry o tom, kterým směrem by se mělo cílování inflace dále ubírat. Flexibilní cílování inflace zůstalo i po krizi nejlepším dostupným režimem měnové politiky, navzdory tomu bude muset v souvislosti s posledními událostmi projít (a již prochází) určitou revizí. Ukázalo se, že změny ve finančním sektoru mají mnohem větší dopad na ekonomickou aktivitu, než jak se dříve předpokládalo, a v novém přístupu bude třeba je zohlednit.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses