Rešerše a hodnocení vědeckých časopisů v oblasti informačních systémů - Votruba, Tomáš; Bruckner, Tomáš, 1974-; Šebesta, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V této práci se věnuji rešerši impaktovaných vědeckých časopisů pro Katedru informačních technologií Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze. Za použití tří mnou stanovených metod vyhledávám a hodnotím impaktované vědecké časopisy, které se zaobírají stejnými tématy jako Katedra informačních technologií. Pomocí první metody, Metody osekávání, vyhledávám nejvýznamnější a nejúspěšnější časopisy v daném oboru. V druhých dvou metodách pak vyhledávám časopisy, které jsou nejvhodnější k publikování. Metodou rostoucí perly vyhledávám časopisy na základě pub-likační historie katedry a pomocí metody Hledání po klíčových slovech pak vyhledávám tematicky nejshodnější světové časopisy. K rešerši používám elektronické informační zdroje Vysoké školy ekonomické: bibliogra-fické databáze Scopus, Web of Science a zejména její část Journal Citaton Reports. K analýze témat řešených na Katedře informačních technologií a obdobně používám Data-bázi publikační činnosti pracovníků Vysoké školy ekonomické. Díky této práci získají pracovníci Katedry informačních technologií větší přehled o světo-vých vědeckých časopisech a získají vhodné podklady pro výběr časopisu, do kterého bu-dou publikovat.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses