Daňové aspekty vybrané firmy nebo organizace - Moravec, Luboš (2012)
Práce je zaměřena na daňové aspekty společnosti Továrna hasicí techniky, s.r.o. Hlavní cíl práce je popsat a analyzovat stav a vývoj daňové povinnosti společnosti. V jednotlivých podkapitolách jsou popsány nejdříve teoretické aspekty určité daně a pak praktická část, která se věnuje konkrétní dani u vybrané společnosti. Popsány jsou daň z příjmu právnických osob, daň z přidané hodnoty, daň z nemovitostí a silniční daň. Práce také obsahuje popis metodiky na výpočet celkového daňového zatížení firmy a následnou aplikaci této metodiky na vybranou společnost.