Komparace ekologické daňové reformy v České a Slovenské republice - Dolejšová, Denisa (2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání ekologických daní v České republice a na Slovensku. V teoretické části práce je stručně uveden účel politiky ochrany životního prostředí v rámci Evropské unie včetně nástrojů, které stát v této oblasti využívá a charakteristika ekologických daní, včetně zmínění nejdůležitější směrnice v oblasti těchto daní. Na teoretickou část navazuje praktická část, ve které jsou porovnávány ekologické daně v České republice a na Slovensku na základě vybraných kritérií, s poukázáním na jednotlivé odlišnosti českých a slovenských ekologických daní.