Komparace ekologické daňové reformy v České a Slovenské republice - Dolejšová, Denisa; Tepperová, Jana; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání ekologických daní v České republice a na Slovensku. V teoretické části práce je stručně uveden účel politiky ochrany životního prostředí v rámci Evropské unie včetně nástrojů, které stát v této oblasti využívá a charakteristika ekologických daní, včetně zmínění nejdůležitější směrnice v oblasti těchto daní. Na teoretickou část navazuje praktická část, ve které jsou porovnávány ekologické daně v České republice a na Slovensku na základě vybraných kritérií, s poukázáním na jednotlivé odlišnosti českých a slovenských ekologických daní.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses