Starobné dôchodky v ČR- vývoj a príčiny zmien - Breciková, Ľubomíra (2012)
Cieľom tejto práce je na základe pozorovania (tj. z vykazovaných dát ČŠÚ, ŠÚSR a dostupných informácií) analyzovať vplyv jednotlivých reforiem na bilanciu dôchodkového účtu (z makroekonomické hľadiska) s úmyslom poukázať na najvýznamnejšie zmeny a ich (skutočné)príčiny. Následne porovnať priebeh reformy v Českej republiky a na Slovensku.