Vývoj webových aplikací pro provoz na mobilních telefonech - Žabka, Michael; Mittner, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce si klade za cíl popsat technologie využívané při vývoji mobilních webových aplikací, vysvětlit rozdíly mezi vývojem desktopových aplikací a aplikací mobilních a uvést příklad mobilní aplikace. Kromě webových aplikací jsou v práci zmíněny i nativní aplikace. Dále se práce věnuje mobilním platformám a zařízením a popisuje rozdíly mezi nimi. Pro vývoj webových aplikací jsou popsány nejvyužívanější frameworky jako jsou jQuery Mobile, Sencha Touch apod. Zároveň se práce zabývá i vývojovými prostředími a emulátory, podporujícími tvorbu mobilních webových aplikací. K danému tématu existuje jenom velice strohá literatura a ještě méně zdrojů je v českém jazyce, proto jsem se rozhodl tuto práci zpracovat. Cíl je dosahován postupným vpravováním do tématu, popisováním současné situace na trhu a předpokládaného rozvoje tohoto odvětví. Následně jsou zpracovány a vysvětleny nejvyužívanější technologie a principy jejich používání a to především pomocí programovacího jazyka JavaScript. Ke konci práce je vytvořena ukázková aplikace, která ukazuje možnosti tvorby webových, ale i nativních aplikací.
Vedoucí práce: Jan Mittner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses