Nárok na odpočet DPH z pohledu judikatury Soudního dvora EU - Skalická, Lucie; Zídková, Hana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pravidla uplatnění nároku na odpočet daně z přidané hodnoty, jakožto hlavní součást mechanismu DPH. První kapitola je věnována tuzemské legislativní úpravě nároku na odpočet. Následně práce přechází do oblasti evropské legislativy, která je vymezena zejména Směrnicí Rady 2006/112/ES ze dne 28. listopadu 2006 o společném sytému daně z přidané hodnoty. Při její interpretaci však dochází k mnoha nejasnostem, které řeší Soudní dvůr EU pomocí vydané judikatury. Tato práce poskytuje vysvětlení úlohy Soudního dvora EU a zmapování judikatury v oblasti nároku na odpočet DPH od vstupu České republiky do Evropské unie. Poslední kapitola je věnována analýze vybrané judikatury z oblasti pravidel pro uplatňování nároku na odpočet.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses