Škálování agilních metodik - Zikmund, Jan (2012)
Agilní metodiky se staly běžnou součástí vývoje softwaru. Přes jejich původní zaměření na malé a lokální týmy pracující na relativně jednoduchých aplikacích je dnešním trendem jejich aplikace i na vývoj velkých a komplexních systémů. Tato práce poskytuje obecný úvod do problematiky agilních metodik včetně míry jejich užití v praxi, dále představuje omezení těchto metodik společně se zavedením pojmu škálování. Práce se poté věnuje východiskům a poté i obecným přístupům ke škálování. Na závěr v praktické části navrhu-je metodiku pro hodnocení náročnosti vedení projektu agilní metodikou. Cílem práce je poskytnout přehled o agilních metodikách a následně analyzovat především měkké, zejména organizační problémy, které souvisí se škálováním agilních metodik. Prá-ce může sloužit jako pomůcka pro management, či projektovou kancelář při zvažování adopce agilních metodik.