Analýza rizik BOZP v lesním závodě Konopiště - Holadová, Iva (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu rizik bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Lesním závodu Konopiště, který spadá pod podnik Lesy ČR, s. p. Je zde zmapován systém BOZP, který firma uplatňuje s cílem navrhnout určitá zlepšení v oblasti jeho dokumentace. Práce má dvě části. V teoretické části je popsána problematika BOZP, jsou zde uvedeny legislativní předpisy, které se k ní vztahují, představeny přístupy k zabezpečení BOZP ve firmách (bezpečný podnik, OHSAS 18001). Dále tato část pojednává o pracovních úrazech a nemocech z povolání. Je zde uveden postup pro provádění analýzy rizik a jejich vyhodnocování. V praktické části je představen profil společnosti a systém BOZP, který firma uplatňuje. Rovněž je zde zmapována a analyzována pracovní úrazovost v lesnictví. Na základě těchto informací je provedena podrobná analýza, na jejímž základě jsou zpracovány návrhy na zlepšení stávajícího systému v oblasti dokumentace.