Testování softwaru - Rybak, Yauhen (2012)
Tato bakalářská práce představuje základní aspekty testovacího nástroje IBM Rational Functional Tester. Cílem této práce je seznámit čtenáře se základy testování softwaru a vytvořit příručku jmenovaného testovacího nástroje pro začínající testery, ukázat na pří-kladech proces automatizace testování. První část této bakalářské práce představuje teoretický úvod do problematiky testování softwaru, druhá část se zabývá popisem procesu testování webové aplikace pomocí nástroje IBM Rational Functional Tester. V poslední částí je ukázáno na konkrétním praktickém příkladu, jakým způsobem lze otestovat Java aplikaci vybraným testovacím nástrojem.