Analýza nezaměstnanosti v okrese Semily v období let 2000 až 2011 - Havrdová, Iveta; Damborský, Milan, 1980-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nezaměstnanost v okrese Semily v letech 2000 až 2011 a na to, jaké jsou její příčiny. Aktivní politika zaměstnanosti je používaným nástrojem, který slouží ke snížení nezaměstnanosti. Cílem této práce je na základě analýzy vývoje nezaměstnanosti zhodnotit nástroje aktivní politiky zaměstnanosti využívané Úřadem práce v Semilech. První kapitola vymezuje základní pojmy nezaměstnanosti. Druhá kapitola charakterizuje okres Semily a hodnotí nezaměstnanost v okrese. Následující část se zabývá teoretickým vymezením politiky zaměstnanosti a zhodnocením využívaných nástrojů úřadem práce s větším důrazem na roky 2007 až 2010. Cíle práce bude dosaženo analýzou dat uváděnými Českým statistickým úřadem, Ministerstvem práce a sociálních věcí a úřadem práce v Semilech.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses