Finanční analýza podniku ZNOVÍN ZNOJMO, a. s. - Šmolík, Jiří (2012)
Cílem této bakalářská práce je posoudit finanční situaci vinařské akciové společnosti ZNOVÍN ZNOJMO pomocí absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů, analýzy bankrotních a bonitních modelů, pyramidového rozkladu rentability vlastního kapitálu. Finanční zdraví podniku je dále srovnáno s obratově největšími konkurenty v odvětví. Finanční analýza vychází z dat výročních zpráv, které podnik vydal mezi léty 2005-2010, a je určena především pro investora.